Concert

Herdenkingsconcert, Domkerk, 20.30 uur
Toegang: gratis (maximaal 1000 bezoekers)

Harp for Freedom

Na afloop van de herdenking op het Domplein geeft harpist Remy van Kesteren een concert in de Domkerk. Daarmee wordt een verbinding gemaakt tussen het herdenken op 4 mei, en het vieren op 5 mei. Remy staat bekend als een van de beste harpisten ter wereld. Hij speelt z’n leven lang harp, maar schrijft sinds een jaar zijn eigen muziek: een mix van zijn klassieke achtergrond, met pop- jazz- en wereldmuziekinvloeden. Het thema van zijn muziek is de hoop. Volgens de harpist draagt muziek bij om in veel zaken het goede te zien. Remy van Kesteren wordt begeleid door zijn eigen band.

Samenwerking 4 en 5 mei

Sinds 2013 bestaat er een nauwe samenwerking tussen het Utrechtse Comité 4 mei­-Herdenking en het Bevrijdingsfestival Utrecht. Het Comité organiseert elk jaar op 4 mei op het Domplein de herdenking van de oorlogsslachtoffers en organiseert aansluitend in de Domkerk een bijzonder muzikaal programma. Op Bevrijdingsdag opent Remy van Kesteren het festival. Herdenken en vieren worden zo muzikaal in verbinding gebracht.

Met dank aan

Het Herdenkingsconcert Harp for Freedom wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht, het K.F. Heinfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht, het Carel Nengermanfonds en het Elise Mathildefonds. Wij zijn deze samenwerkingspartners buitengewoon dankbaar voor hun steun.