Open Joodse Huizen Utrecht / Huizen van Verzet – 4 mei 2018 (vanaf 11.00 uur)

Kleinschalige bijeenkomsten op twaalf authentieke locaties om te herinneren en te herdenken. Het Joodse leven vlak voor, tijdens en na de oorlog en het verzet staan centraal. Voor het gehele programma kunt u kijken op www.openjoodsehuizen.nl.

Jacobikerk: 

21.00 uur. De studievereniging voor Muziekwetenschap Hucbald, verzorgt een herdenkingsconcert in de Jacobikerk, St Jacobsstraat 171. Op het programma staat het Requiem van Gabriel Fauré door een 120-koppig gelegenheidskoor en -orkest. Het concert is gratis toegankelijk.

Theater na de Dam in Utrecht

21.00 uur. Het initiatief Theater Na de Dam vond in 2010 voor het eerst plaats in Amsterdam en is afgelopen jaren uitgegroeid tot een landelijke traditie. Kunstenaars en theatermakers zetten zich in Utrecht en andere steden in om 4 mei van extra betekenis te voorzien. De Utrechtse voorstellingen vinden op verschillende locaties plaats. Binnenkort wordt het volledige programma voor Utrecht bekend gemaakt. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op http://www.theaternadedam.nl/voorstellingen/utrecht/.