De populaire Utrechtse band The Brahms speelt een muzikale sleutelrol in Utrecht op 4 en 5 mei. Op woensdag 4 mei treedt de band samen met het Ragazze Quartet op tijdens het Herdenkingsconcert in de Domkerk. De volgende dag staan ze op het Bevrijdingsfestival in Park Transwijk. Ook dit jaar komt dit project voort uit een samenwerking tussen het Bevrijdingsfestival Utrecht en het Utrechts Comité 4 mei-­Herdenking.

Nadat de heren van The Brahms een kijkje in de Domkerk namen, werd er officieel bekend gemaakt dat zij daar op 4 mei het herdenkingsconcert zullen geven. Ze gaven aan erg onder de indruk te zijn van die kerk. Het is toch even wat anders dan een podium als EKKO waar zij diezelfde avond hun tweede EP ‘Belise’ presenteerde. Het herdenkingsconcert dat start na de plechtigheid op het Domplein is een bijzondere samenwerking tussen het klassieke Ragazze en indiepop­band The Brahms. Door de koppeling van deze twee verschillende muziekstijlen, vindt niet alleen een overgang plaats van herdenken naar vieren, maar worden ook de verschillende generaties met elkaar verbonden. Dit sluit goed aan bij het motto van dit jaar: “Geef vrijheid door”.

The Brahms

Door het winnen van de Utrechtse Popprijs vielen de heren van The Brahms een tijd geleden al op in het Utrechtse muzieklandschap. Daarna volgde de aftershow van The Kooks in de Heineken Music Hall, werden ze uitgeroepen tot 3FM Serious Talent, scoorden ze een 3FM megahit én ontvingen ze de SENA Performer’s Award. Er zijn niet veel bands die dit binnen een kleine twee jaar voor elkaar krijgen, maar The Brahms bewees dat het kon. Inmiddels is het ook tijd voor nieuw materiaal met de tweede EP ‘Belise’. Een meer volwassen geluid, maar de aanstekelijke pop is nog steeds voldoende aanwezig. Wederom zeer geschikt voor het komende festivalseizoen en het vieren van de vrijheid op 5 mei.

Samenwerking 4 en 5 mei

Sinds 2013 bestaat er een nauwe samenwerking tussen het Utrechtse Comité 4 mei­Herdenking en het Bevrijdingsfestival Utrecht. Het Comité organiseert elk jaar op 4 mei op het Domplein de herdenking van de oorlogsslachtoffers en organiseert aansluitend in de Domkerk een bijzonder muzikaal programma. Op 5 mei wordt dit programma nogmaals opgevoerd op het hoofdpodium van het Bevrijdingsfestival. Herdenken en vieren worden zo muzikaal in verbinding gebracht.

45 reacties.

Menu