Herdenkingsconcert, Domkerk, 20.30 uur
Toegang: gratis (maximaal 1000 bezoekers)

20.30 uur. Ellen ten Damme, Vincent Bijlo en Konrad Koselleck geven een herdenkingsconcert met een mix van muziek en voordracht.

Na afloop van de herdenking op het Domplein is er een bijeenkomst in de Domkerk. Zangeres en actrice Ellen ten Damme, bigbandleider Konrad Koselleck en cabaretier Vincent Bijlo leggen het verband tussen het herdenken van de gevallenen op 4 mei en het vieren van de bevrijding op 5 mei. De voorstelling The Concert to End All Wars brengt een mix van verschillende genres, zoals jazz en klassiek. Dat wordt afgewisseld met tekst van Vincent Bijlo die een aantal gedichten voordraagt en verhalen vertelt uit de oorlog. De gedichten komen van de monumenten die in de stad staan.

Het herdenkingsconcert wordt georganiseerd door het Utrechts Comité 4 mei-Herdenking en vindt plaats in de Domkerk. De toegang is gratis maar plaatsen zijn beperkt.

Met dank aan

Het Herdenkingsconcert wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht, het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht en het Elise Mathildefonds. Wij zijn deze samenwerkingspartners buitengewoon dankbaar voor hun steun.