Op donderdag 7 mei is het 70 jaar geleden dat de eerste geallieerden de stad Utrecht binnentrokken. Vanaf 1984 komen leden van het 49e Engelse Reconnaissance Regiment, onderdeel van een Canadese divisie, bekend als de Polar Bears, naar Utrecht om hun intocht en de bevrijding van de stad te herdenken.

Van deze groep Polar Bears waren er de afgelopen jaren nog twee in staat naar Utrecht te komen:

Sid Godfrey die deze bezoeken vanuit Engeland regelde. Helaas is hij op 18 april jl. op 93-jarige leeftijd overleden. In zijn nagedachtenis zal zijn zoon Michael a.s. donderdag bij de herdenking aanwezig zijn.

De 92-jarige Joe Hoadley, zal vergezeld van nog een tweede Polar Bear-zoon a.s. donderdag wel aanwezig kunnen zijn bij de herdenking (zie voor meer informatie over Joe Hoadley: http://www.legasee.org.uk/the-archive/joe-hoadley)

De jaarlijkse herdenking van de bevrijding van de stad Utrecht vindt op donderdag 7 mei plaats om 19:00 uur bij het monument in het Hogelandse Park. Klik hier voor meer informatie.

In Memoriam: Sid Godfrey (op de foto in 2014 met Willibrord van Beek, huidig Commissaris van de Koning van de provincie Utrecht)

In Memoriam: Sid Godfrey (op de foto in 2014 met Willibrord van Beek, huidig Commissaris van de Koning van de provincie Utrecht)

 

43 reacties.

Menu