Vacature Secretaris Utrechts Comité 4 mei-Herdenking
Reacties uiterlijk 28 december. S.v.p. via het contactformulier

Het Utrechts Comité 4 mei-Herdenking is op zoek naar een nieuwe secretaris.

De functie
Als secretaris ben je verantwoordelijk voor een goede gang van zaken van het Comité. Daarbij hoort een gedegen voorbereiding van bijeenkomsten in afstemming met de voorzitter. Zo stel je de agenda op, draag je je zorg voor een tijdige verzending en notuleer je de belangrijkste zaken uit de vergadering. Ook houd je de actie- en besluitenlijst bij en coördineer je het vergunningsproces. Rondom de periode van 4 mei onderhoud je diverse contacten met (in)directe stakeholders van het Comité en ben je verantwoordelijk voor het opstellen/actualiseren van de genodigdenlijst, het opstellen van de uitnodigingen en de verzending ervan. Op 4 mei ben je aanwezig bij diverse kransleggingen als vertegenwoordiging van het Comité. Tijdens de herdenking 4 en 7 mei ontvang je genodigden, ben je aanspreekpunt en ondersteun je Comitéleden bij hun onderdelen.

Tevens ben je gedurende het hele jaar verantwoordelijk voor het afhandelen van ingekomen correspondentie (per e-mail of per post) en zorg je voor tijdige beantwoording al dan niet in samenwerking met een ander Comitélid. Binnen jouw functie heb je naast de vaste taken ook ruimte om zelf nieuwe uitdagingen op te pakken. Daarnaast werk je veel samen met de voorzitter. Het Comité vergadert van september tot januari eens in de zes weken, vanaf januari eens per maand en vanaf april tot en met 7 mei twee wekelijks. De vergadering is op maandagavond en duurt gemiddeld 1,5 uur en buiten de vergadering behoeft deze functie een tijdsinvestering van gemiddeld 2 uur per week. Deze uren zijn zelf in te delen.

De secretaris:

  • heeft affiniteit met thema’s rondom de tweede Wereldoorlog.
  • heeft affiniteit met de functie van secretaris. Als je deze functie eerder hebt vervuld is dat een pré.
  • is een teamspeler die het groepsbelang laat prevaleren boven eventueel eigen belang.
  • is een aanpakker en kan goed aanjagen.
  • past goed in de groep.
  • bouwt graag aan de toekomst van het Comité.
  • heeft ervaring en affiniteit met communicatie gerelateerde taken (wenselijk, maar geen vereiste).

Wat krijg je ervoor terug?
Als nieuwe secretaris maak je deel uit van het Utrechts comité 4 mei-Herdenking. Wij zijn een gedreven en diverse groep vrijwilligers die elk jaar een eervolle herdenking op het Domplein en in de Domkerk willen neerzetten. Op 7 mei staan we feestelijk stil bij de bevrijding van de stad Utrecht. Vrede en vrijheid zijn niet vanzelfsprekend. Dat besef verbindt de groep en zorgt ervoor dat er met toewijding en plezier gewerkt wordt aan de invulling van het programma. Hierbij is er veel ruimte voor eigen creativiteit. Naast werk en/of gezin vervul je met deze functie een maatschappelijke rol, die elk jaar concreet tot uiting komt op 4 en 7 mei.

Utrechts Comité 4 mei-Herdenking
Het Utrechts Comité 4 mei-Herdenking organiseert, in opdracht van de burgemeester van Utrecht, de stedelijke herdenking op 4 mei (Domplein) en de Herdenking van de Bevrijding van de Stad Utrecht op 7 mei (Hogelandse Park). Het Comité draagt zorg voor het (blijven) herdenken van alle Nederlandse oorlogsslachtoffers, burgers én militairen, die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord, sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en daarna in oorlogssituaties en bij vredesmissies. Het Comité geeft richting aan de zingeving van herdenken, het levend houden van de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog en het vieren van onze vrijheid in de stad Utrecht. Het comité bestaat volledig uit vrijwilligers.

Menu