Utrechts Comité 4 mei-Herdenking zoekt Utrechtse oud-verzetsstrijders

Jaarlijks herdenkt Utrecht op 4 mei haar oorlogsslachtoffers op het Domplein. Al jaren staat bij die herdenking een verzetsstrijder of –strijdster centraal. Hij of zij legt, namens het voormalig Utrechts verzet, samen met de burgemeester de eerste krans bij het verzetsmonument.

Ruim zeventig jaar na afloop van de oorlog zijn er helaas nog weinig verzetsstrijders in leven. Het Utrechts Comité 4 mei-Herdenking is op zoek naar verzetsstrijders die in 2018 -het Jaar van Verzet- een rol willen spelen bij de herdenking op het Domplein.

Voorzitter Jesper Rijpma van het comité: “De ervaring leert dat de meeste verzetsstrijders bescheiden zijn over de belangrijke rol die zij hebben gespeeld bij de bevrijding van Nederland en de Domstad. Utrecht moet trots zijn op deze mensen, en zolang dat mogelijk is willen we dat juist zij een rol spelen bij de herdenking. Zo kan Utrecht stil blijven staan bij al die mensen die hun leven in de waagschaal stelden voor onze vrijheid.”

Het Utrechts Comité 4 mei-Herdenking vraagt daarom aan oud-verzetsstrijders die Utrecht actief zijn geweest en aan hun familieleden om contact op te nemen met het comité. Contact kan via ons contactformulier.