4en5mei

Met een speciale samenwerking tussen singer-songwriter Roos Rebergen en het 150-koppige Utrechts Studenten Koor en Orkest, wordt dit jaar op een unieke wijze vorm gegeven aan de overgang van herdenken op 4 mei naar vieren op 5 mei. Zowel tijdens het Herdenkingsconcert als tijdens het Bevrijdingsfestival zal het USKO samen met Roos een aantal speciaal voor deze optredens geschreven liedjes ten gehore brengen.

Het optreden van Roos Rebergen (bekend van Roosbeef) en USKO op 4 en 5 mei is een bijzonder samenwerkingsproject. Het project is een initiatief van het Utrechts Comité 4 mei-Herdenking, het Bevrijdingsfestival Utrecht en de Nationale Viering van de Bevrijding 2013. Deze inhoudelijke verbinding tussen 4 en 5 mei is extra passend in het jaar waarin stad en regio 300 jaar Vrede van Utrecht vieren. Door voor een muzikale verbinding tussen pop en klassiek te kiezen, wordt een publiek van alle leeftijden aangesproken.

Op zaterdag 4 mei verzorgen Roos Rebergen en het USKO samen het Herdenkingsconcert in de Domkerk. Op het programma staan delen uit ‘The Armed Man’ van componist Karl Jenkins, gespeeld door het USKO onder leiding van dirigent Gilles Michels, en muziek van Roos Rebergen, die speciaal voor de gelegenheid een aantal nieuwe nummers schreef. Deze werken zijn gearrangeerd voor uitvoering met koor en orkest door Jeppe Moulijn. Het gezamenlijke optreden wordt herhaald tijdens het Bevrijdingsfestival op zondag 5 mei.

De uitvoeringen vinden plaats op 4 mei (20:30 uur, Domkerk) en de volgende dag als opening van het Bevrijdingsfestival (13:10 uur, Mainstage). Het USKO voert op 5 mei ook nog een arrangement uit van het Nationale Bevrijdingslied ‘In Vrijheid’ van Thé Lau tijdens het ontsteken van de vlam door minister-president Mark Rutte.42 reacties.

Menu