Het Utrechts comité 4 mei-Herdenking is op zoek naar een kind tussen de 10 en 14 jaar, dat op 4 mei even voor acht uur de vlam wil ontsteken op het Domplein. Het comité organiseert daarom een schrijfwedstrijd, het kind met het mooiste verhaal krijgt de eer met een fakkel de herdenkingsvlam te laten ontbranden.

Jaarlijks op 4 mei herdenkt Utrecht alle Nederlandse oorlogsslachtoffers die in Nederland of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord, sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en daarna in oorlogssituaties en bij vredesmissies. Om acht uur houden we twee minuten stilte. Vlak daarvoor ontsteken we een vlam die gedurende de herdenking naast het monument staat. Tot vorig kozen we een kind of jongeren uit het publiek die dat graag wilde doen.

Dit jaar willen we alle Utrechtse kinderen de kans geven om de vlam te ontsteken. Daarom nodigen we kinderen uit een verhaal te schrijven. Dat verhaal moet gaan over vrede en vrijheid, en hoe we er voor kunnen zorgen dat we de komende honderd jaar in Utrecht in vrede en vrijheid kunnen blijven wonen.

De beste verhalen komen op de website van het comité en het kind dat het allerbeste verhaal schrijft mag de vlam aansteken op 4 mei! In de jury zitten burgemeester Jan van Zanen en twee leden van het comité.

Stuur je verhaal voor zaterdag 20 april naar secretaris@4meiutrecht.nl. 

De voorwaarden om mee te mogen doen aan onze schrijfwedstrijd:

– Je bent tussen de 10 en 14 jaar oud,

– Je schrijft het verhaal zelf,

– Je mailt je verhaal naar secretaris@4meiutrecht.nl,

– Je vermeldt in je mail je naam, je leeftijd en het telefoonnummer van jou of je ouders,

– Je mag zo lang en kort schrijven als je zelf wilt, een fantasieverhaal, iets dat echt is gebeurd of een gedicht, het mag allemaal,

– Jij en je ouders stemmen in met publicatie van je verhaal, we zetten hem op onze website,

– Je ouders stemmen in met je rol op het Domplein op 4 mei, er worden daar foto’s en televisieopnames gemaakt,

– Jij en je ouders vinden het goed dat als jij wint dat we dan een persbericht versturen waarin we bekend maken dat jij de winnaar bent, we zetten in dat persbericht je achternaam niet,

– Je bent beschikbaar op zaterdag 4 mei 2019 tussen 19.30 uur en 20.15 uur,

– Jij of je ouders gaan niet met ons in discussie over de uitslag van de schrijfwedstrijd, we weten nu al dat het heel moeilijk zal worden om te kiezen!