Nieuws

Utrecht viert bevrijding van de stad

In Utrecht-Oost werd deze avond stilgestaan bij de bevrijding van de stad Utrecht op 7 mei 1945. Bij het Polar Bear monument in het Hogelandsepark verzamelden zich een kleine honderd mensen voor een feestelijke bijeenkomst.

Herdenking Domplein

Onder grote publieke belangstelling heeft donderdagavond op het Domplein de jaarlijkse Dodenherdenking in Utrecht plaatsgevonden. Naar schatting hielden vierduizend Utrechters daar de 2 minuten stilte ter nagedachtenis aan alle gevallenen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, en in oorlogssituatie en bij vredesmissies daarna.

Programma 4 mei-herdenking Domplein bekend

Een stille tocht, de toespraak van Burgemeester Dijksma, het defilé van kransleggingen en de theatervertelling: ‘Mijn onderduik, een Utrechts verhaal.’

Een bijzondere gebeurtenis aan de Bucheliusstraat

Voor de woning aan de Bucheliusstraat 4 in Tuindorp is donderdag 8 december een struikelsteen geplaatst voor Cornelis Antonius Chamboné. Dat gebeurde in het bijzijn van zijn kleinzoon Charles, lid van het Utrechts Comité 4 Mei Herdenking.

Struikelsteen voor Louis Trompetter

Utrecht telt sinds zondag 29 mei 2022 het 114e struikelsteentje. Het messing kubusblokje is geplaatst in de stoep voor Vismarkt 17.