4 mei\programma

Burgemeester Sharon Dijksma heeft dinsdagochtend 4 mei samen met Klaas Taselaar, zoon uit een bekende verzetsfamilie in de Tweede Wereldoorlog, een krans gelegd bij het Verzetsmonument op het Domplein. De ingetogen herdenking is terug te zien op onze Facebookpagina.

De kranslegging gebeurde zonder publiek vanwege het coronavirus. Dijksma en Taselaar werden door gelui van de Mariaklok in de Domtoren begeleid naar het monument. Daar werd, na het trompetsignaal door Sjoerd Mevissen, twee minuten stilte in acht genomen. Vervolgens legden de burgemeester en Klaas Taselaar namens het Utrechts Verzet een krans, aangereikt door scouts Ester en Roelant van scoutinggroep Salwega.

In de loop van de dag hebben diverse Utrechtse organisaties ook kransen gelegd bij het monument, waaronder de Studentenweerbaarheid, diverse studentenverenigingen, de organisatie van het Bevrijdingsfestival en het COC.

Zoals elk jaar sloten we aan bij het nationale thema, gekozen door het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Het thema van dit jaar is: ‘Na 75 jaar vrijheid’
Een jaar waarin we de balans opmaken: waar staan we nu?
Hoe vrij zijn we in 2021?

Meer informatie vind je op Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Menu