Voordracht Ellen Deckwitz / Universiteit Utrecht.

Elk jaar organiseert Studium Generale van de Universiteit Utrecht een 4 mei-lezing, dit jaar geschreven en voorgedragen door dichter en NRC-columnist Ellen Deckwitz. Zij zal de nationale herdenking koppelen aan actuele maatschappelijke gebeurtenissen. Passend bij het thema ‘Na 75 jaar vrijheid’.

Concert vanaf Fort Lunet I in samenwerking met Defensie.

DUMS – De Utrechtse Muziek School organiseerde ook dit jaar weer een Dodenherdenking samen met de Gemeente Utrecht en Defensie vanaf een bijzondere locatie: Fort Lunet I aan de Koningsweg.
Hierbij werd er via verhalen en toepasselijke muziek stilgestaan bij de 76 Utrechtse militairen die na de Tweede Wereldoorlog omkwamen bij verschillende (vredes)missies. U kunt de herdenking live volgen via een stream op dums.nl, op 4 mei vanaf 19.45 uur. Wethouder Lot van Hooijdonk opende de plechtigheid.

Online programma Lombok

De wijk Lombok heeft haar eigen Dodenherdenking op het plein voor de Antoniuskerk. Omdat samenkomen er voor dit jaar nog niet in zit, is er een alternatief programma opgenomen. Zie daarvoor deze online uitzending.

Menu