Try-out voorstelling over verzetsvrouw Truus van Lier komt binnen

TRUUS is de toneelbewerking van het zojuist uitgebrachte boek van Jessica van Geel; Truus van Lier, het leven van een verzetsvrouw. De jeugdvoorstelling wordt 4 mei om 18.00 uur opgevoerd in de Domkerk, voorafgaand aan Dodenherdenking. Leerlingen zijn diep onder de indruk van het leven van de Utrechtse verzetsvrouw Truus van Lier. ‘Ik had wel gehoord over de Tweede wereldoorlog maar dat dit allemaal echt gebeurd is, hier in Utrecht’, dat vind ik wel bijzonder.’

De try outs, waarmee scenes worden getest, vonden plaats op de Nieuwe Regentesseschool in hartje Utrecht en op de Utrechtse Schoolvereniging in Utrecht Oost.

‘Door dat familiegedoe aan het begin, leer je echt over wie Truus was.’
En: ‘Heftig met die muziek. En je krijgt toch hoop dat het goed komt.’
Als ook ‘Wanneer gaan jullie de voorstelling dan helemaal spelen?’
Het is een greep uit de veelbelovende reacties op scenes uit de voorstelling. Duidelijk is dat iedereen de voorstelling in zijn geheel wil zien. Op de vraag:
‘Wie is bereid iemand te doden om leed van anderen te voorkomen?’, staken veel kinderen direct hun vinger in de lucht.

‘Ja maar nog beter zou het zijn om die persoon in de gevangenis te stoppen’ nuanceerde een meisje.

De cast van de voorstelling, Elles Leferink, Guido Hoek, Dolores Leeuwin en auteur van het boek Jessica van Geel, zijn tevreden. Over twee weken zal de multimediale voorstelling, waarin ook beelden van oud Utrecht worden getoond, indruk maken. Zeker onder de gewelven van de Domkerk.