Op 4 mei vinden in Utrecht op verschillende plaatsen herdenkingsplechtigheden plaats. Het Utrechts Comité 4 mei-Herdenking is verantwoordelijk voor de stedelijke herdenking op het Domplein en de Herdenking van de Bevrijding van de stad Utrecht op 7 mei (Hogelandse Park)

Hier vindt u meer informatie over de herdenkingsplechtigheid op het Domplein op 4 mei (vanaf 19:30u)

Hier vindt u meer informatie over de herdenkingsplechtigheden in de stad Utrecht op 4 mei (overdag).

Hier vindt u meer informatie over de herdenkingen op 4 mei in de verschillende Utrechtse wijken.

_MG_3567

Domplein

18.00 uur

De nationale driekleur wordt halfstok gehangen.

Pieterskerk

19.00 uur

De gezamenlijke kerken van Utrecht organiseren een oecumenische vesper waarin wordt stil gestaan bij de dodenherdenking. De vesper wordt geleid door ds. Mark Vos van de Evangelische Broedergemeente Utrecht.

Pieterskerkhof

19.30 uur

De Stille Tocht door de binnenstad wordt begeleid door het luiden van de Salvator, de grootste Domklok, geluid door het Utrechts Klokkenluiders Gilde.

Domplein

19.55 uur

Eén van de bezoekers wordt uitgenodigd de fakkel aan de voet van het verzetsmonument te ontsteken. Daarmee start de Utrechtse dodenherdenking 2017. Kort voor acht uur klinkt het trompetsignaal Geef Acht voor twee minuten stilte.

20.02 uur

  • Trompetsignaal Taptoe. De Koninklijke Brassband Utrecht speelt het Wilhelmus, couplet 1 en 6.
  • Burgemeester Jan van Zanen houdt een korte toespraak.
  • Hierna legt de heer Ernst Verloop samen met de burgemeester een krans namens het voormalig verzet.
  • Vervolgens is er een defilé langs het verzetsmonument op het Domplein, dat wordt begeleid door Malgosia Fiebig op het Domcarillon

 

Bezoekers kunnen aansluitend kiezen uit verschillende programma’s in de Domkerk, de Aula van het Academiegebouw of op andere locaties.